Domein HOOGVELD

VZW Hoogveld is een jeugdverblijfcentrum binnen het kader van jeugd- en sociaal toerisme. Met z'n uniek Kasteel, de pittoreske Hoeve, het ruime Paviljoen, het verbouwde landhuis gelegen in een prachtige parkomgeving vormt Hoogveld de basis voor een geslaagd groepsverblijf nabij Brugge en de kust in West-Vlaanderen.

Vrijwilligers

Hoogveld zoekt permanentie-vrijwilligers

Vertoef je graag in een groene omgeving, samen met je partner, je gezin of met vrienden?
Ben je sociaal ingesteld en lijkt groepen ondersteunen in hun verblijf op dit prachtig domein wel iets voor jou?
Ben je op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding in de buurt en kan je je ongeveer één weekend per trimester vrij maken?

 

Misschien is het vrijwillige permanentie doen in vzw Hoogveld iets voor jou !

Elk weekend stelt Hoogveld zijn deuren open voor allerlei groepen binnen het jeugdwerk, sociaal-culturele groepen of familiegroepen. Om onze groepen 7 dagen op 7 service te kunnen bieden, werken wij in het weekend met vrijwilligers.

Wat wordt verwacht van een vrijwilligerspermanentie:
– Telefonische informatie geven aan de groepen.
– De groepen die op bezoek komen rondleiden.
– Bij het vertrek van de groep de gebouwen en de inventarissen nauwkeurig nakijken.
– Ter beschikking zijn voor de vragen van de groepen.

We hebben een gsm die verbonden is met de parlofoon aan het onthaal, dus op die manier kan je

 

Het kan heel rustig zijn en het kan druk zijn. De zondagnamiddag wanneer de groepen vertrekken is het meestal druk (liefst met twee personen aanwezig zijn ).
De weekendlijsten worden per trimester opgesteld, je kan vrij het weekend invullen . Je bent aanwezig op zaterdag van 9u tot 15u en op zondag van 14u tot 18u.
Als je van de regio bent, hoef je niet te plaatse te slapen. Voor wie van ver komt is er een appartement met 2 slaapkamers voorzien. Wie blijft slapen kan reeds op vrijdagavond aankomen.

Een team van vrijwilligers kan bestaan uit twee vrienden of vriendinnen, een koppel, een jong gezin of ook (jong-)gepensioneerden. Uiteraard kunnen ook individuen weeken permanentie doen. We vragen ’n engagement van één weekend per trimester (3 per jaar).

Je wordt opgenomen in een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers en krijgt steeds de nodige ondersteuning bij je engagement.

Wil je je engageren of heb je nog vragen? Neem contact op via het contact formulier.